Skip to main content

Werkstijl

Houd iemand meer van samenwerken of vind deze persoon het nu net prettig om zelfstandig bezig te zijn met een klus. Vaak ervaart iemand harmonie wanneer ze samenwerken terwijl diegene die zelfstandig werkt het net fijn vind om verantwoordelijkheid te hebben. Hieronder worden deze denkstijl voorkeuren 'individualist, teamspeler, groepspeler' binnen dit thema uiteengezet.

  • Individualist

    Iemand met de voorkeur voor individualist werkt graag alleen aan een project of hobby. Wanneer iemand deze voorkeur sterk heeft, dan vindt hij/zij onafhankelijkheid en volledige controle belangrijk bij het uitvoeren van een project/hobby. Daarnaast vindt hij/zij het belangrijk om zelf te bepalen wanneer hij/zij gaat werken en waar er gewerkt wordt. Deze personen werken het efficiëntst wanneer ze niet in een team werken. Een individualist gaat ook graag alleen op stap.

  • Teamspeler

    Iemand met de voorkeur voor teamspeler werkt graag samen met anderen. Hij/zij heeft geen moeite om in een team te werken. Het inspireert en deze persoon heeft totaal geen moeite om taken onderling te verdelen. Een teamspeler geeft om andere teamleden en werkt veel efficiënter in een team, dan wanneer hij/zij alleen moet werken. Hij/zij gaat graag in groepsverband op stap.

  • Groepspeler

    Iemand met de voorkeur voor groepspeler heeft er geen probleem mee om in een team te werken of individualistisch aan een project te werken. Een groepspeler voelt zich verantwoordelijk voor zijn taken en geeft ook om zijn teamspelers. Het maakt groepspelers niets uit of ze individueel stappen of in een groep.

Zintuigelijke kanalen

Primaire belangstelling

Perspectief

Motieven

Richting

Referentiekader

Planningstijl

Niveau van activiteiten

Vergelijking

Reactie

Successtrategië

Werkoriëntatie

Informatie omvang

Denkstijl

Werkstijl

Primaire aandacht

Tijdoriëntatie

Tijdkader

Overtuigingskanaal

Overtuigingsstrategie